Monday, 28 March 2016

Cara Mudah Install Semua Application Software Guna NINITE ! Jimat Masa !

Assalammualaikum. Hai semua. Dah makan ke belum? kihkih

Aku nak share sikit lah satu benda yg memudahkan kerja aku. Sangat efficient lah pd aku.
Ni pun kawan aku yang share kat aku. So must credit to her Sazliza Binti Azman.
Biasanya kalau lepas format komputer, satu kerja yang nak kena buat ialah install driver and basic2 software untuk user guna.
So sekarang aku taknak share pasal cara mudah install driver, tapi aku nak share cara paling mudah, senang, efficient and so on lah pasal install sume basic software application.

Here we go :

1) Pergi website NINITE

2)  Then, korang select lah software apa yang korang nak install, jangan select semua pulak, 2 hari kang tunggu baru siap install. Huh..

 
3) Lepas dah select, then, click 'Get Installer'. Lepas tu korang 'Run' then biar je sampai siap. Korang boleh check progress download dengan view details/download(tak ingat details ke download). Kalau status dah keluar 'OK', means dah complete installation.

So, pergi lah explore dan try. Pada siapa yang dah tahu tu, korang tak payah nak senyum sinis sangat heh, huhuhuh... Sama-sama lah kita berkongsi kasih-sayang ILMU..!!

OKDAA~  

7 comments:

  1. Thanks untuk perkongsian. Menarik. Selama ni guna jugak tapi software lain. Arigato na

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome. share lah software ape tu mane tahu lagi efficient. hehehe.

      Delete
    2. http://1direktori.blogspot.my/2016/03/install-driver-dengan-lebih-mudah.html

      Delete
  2. i install software yg nak pakai je. yg tak pakai semua uninstall..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, byk2 sgt kang buat semak je.. hehehe

      Delete
  3. kan.. kalo nak install satu2 mmg jenuh le. btw nice sharing =D

    ReplyDelete

Powered by Blogger.
 
Copyright by Blog Cik Fara